VBU_undertext_röd

Artiklar - Vårdnadstvister

PappaBarn - Artiklar

Här kan du läsa VBUs egna artiklar. Här berättar vi  om vårt arbete och om de människor vi möter. Det är inte alls ovanligt att föräldrar som inte känner till en vårdnadstvist blir häpna och undrar, går det verkligen till så här?

I vår värld är detta tyvärr vardagsmat!

Snabbnavigera | Hem > Vårt arbete > Artiklar

Den röda tråden är alltid den samma

PappaBarn red line
I artikelserien "Den röda tråden är alltid den samma" möter du personer VBU dagligen möter och om hur deras historier alltid speglar samma sak. Föräldrar ger sin syn på ett samhälle vi inte trodde fanns. Artikelserien tar upp starka upplevelser, upplevelser som i vardagen kan kännas udda och ovanliga. Tyvärr är de inte det.

- Hur kommer det sig att samhället fungerar på detta sätt, är någon intresserad av förändring? Läs artikelserien och ge oss dina kommentarer.
 
 • Den röda tråden är alltid den samma (del 1)
  Läs om de föräldrar VBU dagligen möter, om hur deras historier alltid speglar samma sak
   
 • Intervju med Gert Nathaliespappa (del 2)
  Intervju med Gert om hans debutroman "Bara en pappa - Ensam pappa i Ingen Mans Land", jämställdheten och diskrimineringen.
   
 • Karin & Matilda - att bli utsatt för föräldrapåverkan (del 3)
  Karins dotter Matilda får inte längre säga "mamma" till Karin, enligt pappa ska Matilda säga "mamma" till pappas nya sambo.
   
 • Karim berättar (publiceras inom kort)
  Karim är utförsäkrad, han skilde sig samma år som han startade en vårdnadstvist. Under den pågående vårdnadstvisten tas Karims f.d. fru in på psyket efter att hon slagit Karim blodig vid flera tillfällen.
   
 • Stefan berättar (publiceras inom kort)
  Stefan anklagas för ett av de värsta övergrepp man kan göra som förälder, han ska ha förgripit sig på sitt egna barn.
   
 • Per berättar (publiceras inom kort)
  Fullproppad med mediciner och med en fruktansvärd ångest över att barnen skulle tas ifrån honom väljer Per i ett svagt ögonblick att ta sitt liv.
Läs mer om olika begrepp i vår ordlista, klicka här!